Hopp til innholdet

Apple avviser datingapp for BDSM

  • av

En ny datingapp ved navn BeeDee står overfor utfordringer med å bli godkjent i Apple App Store, til tross for at den allerede er godkjent og tilgjengelig i Google Play Store. Appen bruker BDSMTest for å matche kompatible partnere innenfor BDSM-samfunnet, og er tenkt å være kink-verdenen sitt svar på sider som sukker.no.

BeeDee hjemmeside screenshot
Skjermdump fra BeeDee sin nettside

BeeDee-appen er utviklet for å tilby en unik tjeneste hvor medlemmer av BDSM-samfunnet kan finne hverandre, diskutere sine interesser trygt og utforske sin identitet. Utviklerne av appen peker på at den fyller et viktig behov, ettersom personer med interesse for BDSM ofte kan oppleve stigma og har få alternativer for å møte likesinnede gjennom trygge kanaler.

Til tross for å følge alle Apples retningslinjer for apper, har Apple avvist BeeDee med begrunnelsen at appen er for lik eksisterende apper i deres økosystem. Dette har ført til en bred mobilisering innenfor BDSM-miljøet, som nå oppfordrer Apple til å revurdere sin avgjørelse gjennom en offentlig underskriftskampanje. Oppropet har så langt samlet 11 471 underskrifter, men Apple har foreløpig konkludert med at dette ikke er tilstrekkelig bevis for at et stort antall iOS-brukere ønsker en app som BeeDee.

BeeDee representerer en betydelig verdi for våre brukere ved å tilby funksjoner som de ikke kan finne i noen annen app” sier en talsperson for BeeDee. “Vi har allerede et stort antall brukere i de landene hvor appen er tilgjengelig, og vi mener at dette vil være en verdifull tilføyelse til listen over datingapper tilgjengelig i App Store“, fortsetter han i uttalelsen sin.

I følge skaperne har appen har potensial til å tiltrekke titusenvis av brukere, og ville kunne bidra til å redusere følelsen av isolasjon mange i BDSM-samfunnet føler. Ved å integrere BDSMTest og dens kompatibilitetsalgoritme, tilrettelegger BeeDee for dypere og mer meningsfulle forbindelser.

Apples avslag har vakt oppmerksomhet om teknologigigantens rolle og ansvar når det gjelder å støtte mangfold og inkludering. “Ved å godta BeeDee, kan Apple bekrefte sitt engasjement for mangfold, inkludering og velvære for alle sine brukere” legger talspersonen til. Samtidig oppfordrer BeeDee-samfunnet nå alle støttespillere til å fortsette å samle underskrifter og dele kampanjen i sosiale medier for å styrke saken ytterligere.

Tusenvis av medlemmer i det internasjonale BDSM-miljøet, samt støttespillere av appen, håper at Apple vil endre sin holdning og tillate BeeDee å være tilgjengelig globalt, slik at flere kan dra nytte av en plattform designet for å møte deres unike behov med verdighet og respekt.

Frem til at en app av dette slaget er tilgjengelig så så forblir Fetlife.com den mest aktuelle plattformen for kink-interesserte folk som leter etter interessefeller. Fetlife er dog ikke en datingplattform, men mer å sammenligne med Facebook, og fyller derfor ikke den samme rollen.

Appen er per 30.04.2024 tilgjengelig på Android telefoner via Google Play Store, men er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge. Brasil, Hellas og alle de østeuropeiske landene har allerede tilgang på appen fra Play Store. Det er ikke kjent for snakkomsex.no når appen eventuelt blir tilgjengelig i Norge. Snakkomsex.no har sendt forespørsel til selskapet bak appen, og vil oppdatere denne artikkelen så snart vi får vite estimert lanseringsdato for Norge.

[Oppdatering 03.05.2024:] I følge administrerende direktør i selskapet er det fortsatt ikke satt en eksakt dato for lansering i Norge, men han antyder at det er snakk om et tidsrom på om lag to uker. Det er altså ikke lenge til vi også i Norge (de av oss som ikke bruker iPhone i hvert fall) kan ta i bruk appen.