Hopp til innholdet

Lelo Enigma – Dyrt og deilig

  • av
Lelo Enigma kombivibrator med trykkluftteknologi

Lelo Enigma ble levert av Lelo

Type:

Pris:
Størrelse:

G-punktsvibrator og sonisk klitorisvibrator, kombi
1695,-
3,2 cm tykkelse, og
9-14 cm  innførbar lengde

Om testen

Vi har lekt oss med 33 forskjellige vibratorer. Grundig…
Det gjør testen til den største og mest omfattende, uavhengige og sammenhengende vibratortesten som er gjort i Skandinavia. – I hvertfall ut ifra det vi selv klarer å finne på Google.

Omtalen av dette sexleketøyet er en del av en større test.
Samletesten finner du HER.

Generelt:
Lelo designer og produserer svært eksklusive sexleketøy i høy pris-klasse. Enigma er intet unntak, og den oser av kvalitet og prislapp fra A til Å.

Designet på Enigma er svært godt gjennomtenkt, for denne er både funksjonell og elegant på en og samme tid. Kraftig er den også, og Lelo sine soniske (tenk womanizer) vibrasjoner mot klitoris fungerer veldig, veldig godt. Blant de soniske vibratorene i testen var Lelo sine definitivt de heftigste. Den suger seg fast, og gir dype luftvibrasjoner mot klitoris. Mot G-punktet gir den også dype vibrasjoner, men uten at de egentlig oppleves så intense.
Rent objektivt så er antakelig Enigma den beste av de kombinerte G-punkt + sonisk klitorisvibratorene som vi har testet. Likevel endte den ikke opp som vår favoritt. Det sier litt om at hva som oppleves som «den beste» vibratoren i svært stor grad kommer an på personlige preferanser, anatomi og følsomhet. Når det kommer til det generelle og objektive er det imidlertid svært lite å kritisere på denne.

Konstruksjon:
Enigma er belagt med testens glatteste silikon, og gir dermed en eksklusiv følelse allerede fra det øyeblikket vi tar den ut av den elegante emballasjen den kommer i. Den er flott å se på, og er besmykket med et lillafarget felt i hardplast. Bøyen på den innførbare delen er svært fleksibel og burde fungere for de fleste damer sin anatomi. Men fordi alle er forskjellige, så vil heller ikke denne passe til absolutt alle. Håndtaket er stort og godt å holde i og gir en svært god ergonomi. Knappene som regulerer intensitet og vibrasjonsrytmer er hensiktsmessig plassert for et godt tommelgrep, og er godt nok merket i

silikonen til at de er enkle å føle seg fram til. Det kan imidlertid være litt vanskelig å kjenne hvilken knapp som er hva. Det sitter et hull på den brede enden av leketøyet, hvor ladepluggen skal føres inn.

Inne i Enigma så sitter det to motorer. Den ene sitter i det innførbare hodet, og den andre sitter i håndtaket. Motoren i hodet fugerer på samme måte som andre «klassiske» vibratorer, imens motoren i håndtaket driver en membran som skaper bølger i luften. Disse luftbølgene (eller lydbølgene), skjer inne i et lukket kammer som omslutter klitoris.

Vibrasjonsmønster
Begge motorene i vibratoren justeres sammen, og kan ikke justeres hver for seg. Akkurat det savner vi muligheten til å kunne gjøre. Utvalget med vibrasjoner starter med fast, jevn vibrering, og går for hvert klikk på den midterste knappen, videre til neste rytme. Pluss og minus-knappene regulerer hastighet / intensitet på hver enkelt rytme.

Vibrasjonskraft:
Enigma gir kraftige, dype, lavfrekvente vibrasjoner. På begge motorer. Vibrasjonene føles dype og runde, men mangler den mer overfladiske intensiteten. Ved målinger ser vi at bevegelsen i vibrasjonene er store, noe som vanligvis oversettes til dyptpløyende vibrasjoner. Hastigheten måler vi ca 20% lavere enn det Lelo selv oppgir på nettsidene sine. Enigma er egentlig det rake motstykket til de raske og overfladiske vibratorene og er heller litt grov i uttrykket. Om man liker denne typen vibrasjoner eller ikke, er en smakssak. Men det kan være greit å vite. Når det gjelder de soniske vibrasjonene, så var Enigma (sammen med Sila, også fra Lelo) det leketøyet som gav den heftigste klitorisstimulien. Den er faktisk

såpass effektiv, at for oss så ble det litt i overkant for en sensitiv klitoris. Søskenbarnet «Sila» opplevdes litt mer skånsom enn det Enigma gjør. Det antar vi skyldes at Enigma har en smalere «munn», slik at vibrasjonene blir mer konsentrerte mot klitoris. Selv på den laveste innstillingen så føltes Enigma i grenselandet heftig for oss.

Vibrasjonskraft: Høy.

Batteri:
Enigma er oppladbar, og kommer med en USB ladeledning. Ledningspluggen er tykk og ser ut om en mindre versjon av de man setter inn i en laptop. Den føles svært solid og sitter stødig der den skal. Vi har gjennom testperioden fått en for-kjærlighet for magnetladere. Men det må innrømmes at ladekontakten her likevel er bedre enn samtlige av de andre kontaktpluggene vi har testet.

Vanntetthet:
Til tross for at den har et ganske stort, vidåpent ladehull på håndtaketså skal Enigma være helt vanntett. Den skal altså kunne brukes i badekaret. Vi vet ikke hva Lelo har gjort for å sikre ladeåpningen mot at vann kan trenge inn. Her ligger det nok litt ingeniørmagi bak. Vi har selvsagt testet vanntettheten i praksis, og etter to halvtimer i spenning så kan vi bekrefte at den tåler både dusj og badekar.

Støy:
Lelo Enigma gir en litt grov, lavfrekvent støy. Den er ikke fryktelig sjenerende, men den høres faktisk på litt avstand. Kraftige vibratorer lager mer lyd. Det har vi inntrykk av gjelder de soniske vibratorene også.

Med tanke på vibratorens pris og generelt høye kvalitet er kanskje støyen likevel et område Lelo kunne jobbet videre med.

Støynivå: Høyt.


Thubs up grønn
  • Kraftige vibrasjoner mot G-punktet
  • Ergonomi
  • Design og kvalitet

Thubs up gul
  • Svært effektive klitorisvibrasjoner

Thumbs down rød
  • Støy
  • Ikke mulig å regulere de to motorene hver for seg.
  • Lavere hastighet

Passer den for meg?

Det kan meget godt hende! Dersom du liker G-punktsvibrasjoner av det dype, litt grove slaget er Enigma veldig bra. Det samme gjelder klitorisvibrasjonene. Dersom du foretrekker raske, litt mer overfladiske vibrasjoner i stedet, så er det ikke sikkert at denne er for deg.

Prisen er også en ting å ta i betraktning. Du får stort sett det du betaler for, og her er prisen på samme nivå som det kvaliteten og designet er: Høy.

Følger med:

USB ladeledning
Oppbevaringspose
Grundig manual

Legg igjen en kommentar