Hopp til innholdet

Single menn stinker!

  • av
Young man wiping sweat off forehead in gym. Single menn stinker!

Har du noen gang opplevd sjenerende kroppslukt som en utfordring på date? Det kan det være fordi single menn stinker. Bokstavelig talt! Og kvinner kan snuse seg fram til gifte menn blant ungkarene. Det påstår forfatterne av en studie publisert i det medisinske tidsskriftet Frontiers in Psychology.

Forskere ved Macquarie University i Australia fant ut at single menn lukter sterkere enn gutter som er i et fast forhold.

From an evolutionary perspective, it may be advantageous for women to be able to detect the chemosignals that connote coupledom and ultimately avoid courting partnered males (especially with offspring) due to the relatively reduced resources they can offer“, skriver forfatterne av studien.

Altså, at det, fra evolusjonens side, er fordelaktig for kvinnen å kunne gjenkjenne de kjemiske signalene som menn gir fra seg, slik at de kan unngå familiært etablerte menn med lite “ledige” ressurser.

Feromoner, dufter vi avgir på grunn av hormonene våre, spiller en stor evolusjonær rolle i partnerskap og tiltrekning. Det kommer blant annet til uttrykk ved at P-piller har blitt kritisert for å påvirke måten kvinner ser partneren sin på. Enkelte er overbevist om at den praktiske lille pillen kan ødelegge datinglivet ditt.

Når det gjelder stanken fra single karer, ba forskerne 82 heterofile kvinner om å lukte på t-skjortesvetten til 91 forskjellige menn. 45 menn i forhold, og 46 single karer. De ga de mennene rene, hvite t-skjorter og ba dem bruke den i 24 timer for maksimal svette. Etter å ha samlet de stinkende plaggene, fikk kvinnene forskjellige skjorter, og utlevert fotografier av de korresponderende karene.

I samsvar med vår hypotese ble single menns kroppslukt vurdert til å lukte sterkere enn kroppslukten til menn med partnere,” skriver studieforfatterne [Sitatet er oversatt fra engelsk. Red.anm]. Studien målte ikke testosteronnivåer hos mennene, men andre studier har vist at single menn har mer testosteron enn menn i langvarige parforhold.

Når det gjelder all forskning så skal man være litt varsom med å trekke bastante konklusjoner.

Men hvis du syns at din tilfeldige, mannlige one-night-stand viser seg å lukte lite og godt, så er det kanskje greit å ta en ekstra gløtt bort på ringfingeren…

Legg igjen en kommentar