Hopp til innholdet

Hva vet en internett-robot om sex?

  • av
picture of two robots

Hva er sex? Hvordan har man sex? Når kan man ha sex?

I fjor så lanserte OpenAI.com chat-roboten ChatGPT. Roboten har saumfart store deler av internett, og prøver etter beste evne å bedømme hva man spør om, og hva det sannsynlige svaret er. ChatGPT har fått mye oppmerksomhet i media det siste året og har blitt en skikkelig snakkis.

Roboten er egentlig en avansert tekstgenereringsmodell. Den er spesielt god på å forstå og generere naturlig språk. Modellen er utviklet ved hjelp av kunstig intelligens-teknologi, og har lært seg å forstå og gjenskape naturlig språk ved å analysere store mengder tekstdata. Det er mulig å trene modellen på spesifikke emner for å gjøre den enda mer presis. Dette kan være nyttig for for eksempel å generere teknisk dokumentasjon, skrive journalistiske artikler eller å svare på spørsmål innen et bestemt fagfelt.

Hva vet en internett-robot om sex? Det har vi på snakkomsex.no har testet ut. Vi har stilt den en rekke spørsmål om sex. Mange av spørsmålene har den faktisk selv foreslått. Ofte har den gitt oss advarsel om at svaret dens kan bryte med selskapets egne retningslinjer. (Som er ganske strenge når det kommer til sensitive tema, som sex). Svarene vi har fått har da også vært svært så «politisk korrekt».

couple having sex

Svarene fikk vi først på engelsk. Derfor har vi oversatt teksten med Google Translate, og deretter satt sammen teksten til en slags FAQ (frequently asked questions) eller OSS (ofte stilte spørsmål).

OBS! Vi har ikke kvalitetssikret innholdet med kritisk, manuell gjennomgang av stoffet. Førsteinntrykket vårt er likevel at roboten svarer ganske godt for seg. Svarene er ofte ganske generelle, og ikke spesielt “juicy” eller kontroversielle. Roboten er definitivt ikke noen sexolog, men en del “etablert kunnskap” på feltet har den absolutt. Det har uansett vært interessant å teste ut hva roboten ( i praksis «internett» ) mener den vet om seksualitet.  

Spørsmål og svar kan leses her:

https://www.snakkomsex.no/sex/

Bilde av en robot på en seng med vin og blomster. Hva vet en internett-robot om sex?

(Bildet er generert av den kunstige intelligensen Dall-E 2)

Legg igjen en kommentar