Hopp til innholdet

Trekant: Hva om den andre mannen har stor penis?

Å invitere noen ny inn i de intime stundene kan røre ved mange følelser, spesielt hvis den nye personen fysisk skiller seg ut fra den ene partneren, for eksempel med en større penis. Selv om dette kanskje ikke var en hemmelighet – kanskje bildene ga et hint – kan det å faktisk møte virkeligheten trigge ulike reaksjoner.

Usikker  mann ser ned mot sin egen penis, utrygg på hvordan det vil være å ha trekant sammen med en mann med større penis enn seg selv

Håndtere egne følelser

Det er normalt å føle seg litt usikker eller sammenligne seg med den nye personen, spesielt under sårbare øyeblikk. Viktigst av alt er det å tillate seg selv å føle disse følelsene, samtidig som man jobber med å akseptere seg selv som man er. Seksuell tilfredshet handler om så mye mer enn bare størrelse.

Støtte fra partneren

For partneren som ikke er direkte berørt av denne fysiske forskjellen, er det viktig å vise forståelse og gi støtte. Å vise at du fortsatt er tiltrukket av og ønsker din partner, kan gjøre underverker for å dempe eventuell usikkerhet.

Hvordan takle situasjonen

Det er flere måter å takle disse følelsene på:

  • Selvrefleksjon: Å ta seg tid til å virkelig tenke gjennom sine egne følelser og reaksjoner kan være en øyeåpner. Dette kan være et skritt mot personlig vekst og styrket selvbilde.
  • Se på helheten: Seksuell nytelse dreier seg om mye mer enn fysiske detaljer. Det handler om nærhet, følelser, og den unike kjemien mellom mennesker. Å ha en åpen dialog om hva man liker, fantasier og ønsker, kan gjøre sexlivet rikere, uavhengig av kroppslige forskjeller.
  • Bygge opp forholdet: Forhold styrkes på grunnlag av tillit, sikkerhet og gjensidig respekt, ikke bare fysiske aspekter. Å minne hverandre på dette kan bidra til å lette på eventuelle bekymringer.

Utover det fysiske

Det er nyttig å huske på at seksuell tilfredshet og forbindelse handler om langt mer enn fysiske egenskaper. Den emosjonelle forbindelsen, intimitet og gjensidig respekt spiller en stor rolle. Å oppleve dette sammen kan bidra til å minske usikkerhet.

Forsterke forholdet utenfor soverommet

Å bygge et forhold handler ikke kun om seksuelle møter. Å dele kvalitetstid sammen, utforske nye interesser, og støtte hverandre i både små og store ting, kan styrke båndet dere imellom og sette fysiske forskjeller i perspektiv.

For den som føler på usikkerheten, kan det være verdifullt å jobbe med egen selvfølelse og selvoppfatning. Dette kan være gjennom selvutforskning, å anerkjenne sin egen verdi utover det rent fysiske, og eventuelt søke ekstern hjelp for å jobbe gjennom disse følelsene.

Snakk sammen!

Etter å ha delt en opplevelse med en ekstra person, kan det være nyttig å sette seg ned og reflektere sammen over hva som skjedde. Dette bør gjøres på en støttende måte, med fokus på læring og hvordan erfaringene kan brukes til å styrke forholdet.

Å utforske med en ekstra person kan sette forholdet på prøve, men også åpne for ny vekst og forståelse. Husk at det alltid er rom for dialog og at man sammen kan finne veier gjennom eventuelle utfordringer.

Les mer om det å ha trekantsex.

Forfatterprofil

Stian Ervik Olsen
Stian er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Han skriver under pseudonym.