Hopp til innholdet

Hetero eller bifil: Flytende grenser under trekantsex?


Introduksjonen av en tredjepart i et intimt forhold kan utfordre og utvide ens personlige seksuelle grenser, kanskje spesielt i kontekster hvor menn interagerer fysisk. Dette kan reise spørsmål om komfortsoner, og hvordan man håndterer situasjoner der fysisk kontakt går utover det man i utgangspunktet var komfortabel med.

To menn i nærkontakt

Personlige grenser

Før man gir seg i kast med en trekant, eller egentlig enhver seksuell aktivitet hvor grenser kan utforskes eller krysses, er det viktig å ha en intern forståelse av hvor grensene går. For noen menn kan tanken på fysisk kontakt med en annen mann være helt uinteressant, eller til og med ubehagelig, mens for andre kan det vekke nysgjerrighet eller seksuell spenning. Å ta høyde for disse følelsene er ett av de første stegene mot en trygg og behagelig opplevelse.

God kommunikasjon er nødvendig for å sikre at alle forstår hverandres grenser og sårbare områder. Dette kan være så enkelt som å si “Jeg er ikke komfortabel med fysisk kontakt med en annen mann,” eller “La oss holde fysisk kontakt til et minimum og se hvordan det går.”

Når grenser uforvarende brytes

I “the heat of the moment” kan grenser innimellom krysses, uten at det egentlig var tilsiktet. Dette kan være alt fra en utilsiktet berøring til mer direkte fysisk kontakt. Når dette skjer, er det viktig å ikke la ubehaget ta over. En rolig påminnelse om tidligere avtalte grenser kan være alt som trengs for å korrigere situasjonen. Samtidig er det selvsagt kjempeviktig at alle tre respekterer grensene fra første stund, uten å dømme.

Den tredje parten må være klar over og følsom for pardynamikken han trer inn i, og kanskje spesielt når det kommer til fysisk kontakt med en heterofil mann som ikke er vant til eller komfortabel med denne typen intimitet. Det samme gjelder naturligvis når det er to kvinner som er involvert, selv om kvinnelig kontakt av en eller annen grunn virker til å oppfattes mer stuerent enn det mannlig kontakt gjør, og at kvinner ofte virker å være mer komfortable med kroppskontakt med samme kjønn, enn det menn er. Dette varierer selvsagt, men på gruppenivå (statistisk) virker det til å være forskjell på kjønnene når det kommer til dette.

Etter at akten er ferdig så kan det være nyttig for alle parter å reflektere over hva som skjedde hvis grenser ble utfordret eller krysset underveis. Dette kan hjelpe til med å definere eller redefinere grenser for fremtidige seksuelle eventyr, og gjør forhåpentlig vis at tonen mellom dere tre fortsatt er bra. Selv om ikke alt gikk etter planen.

Flytende seksualitet

Husk også at under seksuelle opplevelser er ofte komfortsoner og tenningsmønster flytende, og at det som føles riktig i et øyeblikk kan endre seg til neste gang. Eller neste øyeblikk for den saks skyld. Du har kanskje selv opplevd å fantasere om ganske drøye ting under onani? Kanskje spesielt rett før du kommer? Da har du antakelig også opplevd at du tenker litt annerledes etterpå. Det som var deilig der og da kan føles litt flaut etter at høydepunktet er nådd. Sånn kan det være under en trekant også.

Dette krever en viss grad av tilpasningsdyktighet fra alle sider. Hvis noen uttrykker at de føler seg ukomfortable, er det viktig at dette tas seriøst, og at leken justeres deretter, uten negativitet eller kritikk.

Vil du lese mer om trekantsex?

Forfatterprofil

Stian Ervik Olsen
Stian er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Han skriver under pseudonym.