Hopp til innholdet

Er oralsex greit under trekant?

Når tanken på å invitere en tredjeperson inn i det seksuelle forholdet blir en del av samtalen, kommer naturligvis også diskusjonen om regler og grenser – også rundt oralsex. Det handler om personlige preferanser og grenser, men berører også seksuell helse og trygghet. Det kan være smart å ha en klar avtale om bruk av kondom eller munnbeskyttelse.

Oralxex: Slikkepinne og lepper

Helsa først?

Den primære grunnen til å vurdere bruk av kondom eller munnbeskyttelse under oralsex i trekantforhold, er beskyttelsen mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om man stoler på sin egen og partnerens helsestatus, introduserer en ny person alltid et element av usikkerhet. Bruk av beskyttelse er en enkel og effektiv måte å redusere denne risikoen på, slik at man kan fokusere på nytelsen uten bekymringer.

Eller preferanser og komfort?

Selv om sikkerheten er viktig, finnes det likevel ulike meninger om bruk av beskyttelse under oralsex. Noen foretrekker intimiteten som følger med ubeskyttet sex, mens andre føler seg tryggere og mer komfortable med å bruke beskyttelse. Det er viktig at alle involverte kan dele sine grenser og ønsker åpent. Denne samtalen bør finne sted før man blir intime, slik at ingen føler seg presset eller overrasket.

Å bringe opp spørsmålet om beskyttelse kan være delikat, men det er utrolig viktig for en trygg og god opplevelse. Det handler om å være åpen, unngå å dømme, og sikte mot en opplevelse som føles god for alle. En åpen og direkte dialog bidrar til at alle parter føler seg forstått og respektert.

Tenk praktisk, og respekter grenser som er satt

Forberedelser inkluderer det praktiske med å ha kondomer eller munnbeskyttelse lett tilgjengelig. En forhåndsdiskusjon om hvilken type beskyttelse som skal brukes, kan gjøre overgangen til selve sexakten mer sømløs og mindre kleint.

Respekterer de avtalene som blir gjort om bruk av beskyttelse! Dette viser respekt for hverandres helse og velvære. Hvis noen føler seg ukomfortable med den opprinnelige planen, er det viktig å kunne diskutere dette og tilpasse seg etter behov.

Flere tema rundt trekantsex finner du her.

Forfatterprofil

Stian Ervik Olsen
Stian er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Han skriver under pseudonym.