Hopp til innholdet

Trekant: Kan jeg kysse den tredje?

Når vi inviterer en ny person inn i det intime rommet, kan et av de store spørsmålene som dukker opp være om det er greit å kysse den nye deltakeren. Kyssing er en av de mest personlige formene for nærhet, og den kan bære på mye følelsesmessig vekt.

Ungt par kysser

Nærhet og grenser

For mange er et kyss noe av det mest intime, kanskje til og med mer betydningsfullt enn selve seksakten. Det er derfor det er så viktig at alle involverte er komfortable med ideen om kyssing i denne settingen. Handler et kyss bare om fysisk nærhet, eller bærer det med seg en dypere, mer personlig betydning som dere ønsker å bevare mellom dere?

Snakk om det FØRST

Å ha en åpen samtale om hva dere er komfortable med før dere begynner, er nøkkelen til en god opplevelse for alle. Å diskutere hvordan dere føler om kyssing kan hjelpe med å sette tydelige grenser og forventninger, og sikre at ingen føler seg overkjørt eller ubekvem.

Sett grensene, og respekter dem underveis

Det er avgjørende at alle er på samme bølgelengde når det gjelder hva som er ok og ikke. Mens noen par kan føle at kyssing er en naturlig del av opplevelsen, kan andre se på det som noe veldig privat og forbeholdt bare dem. Å forstå og respektere disse grensene før dere tar steget videre er viktig.

Den andre personen har også følelser

Ikke glem at personen dere inviterer inn også har sine egne grenser og følelser rundt kyssing. De kan enten være åpne for det eller ønske å holde en viss distanse. Deres behov og komfortnivåer bør også være en del av samtalen.

Dersom grensen krysses

Om grenser likevel skulle bli krysset, er det viktig å håndtere situasjonen med omtanke og respekt. Misforståelser kan skje, og hvordan man tenker og føler kan forandre seg underveis. Hvordan dere håndterer situasjonen der og da kan enten forsterke den positive opplevelsen, eller skape ubehag.

Ettertanke

Etter at møtet er over, ta dere tid til å reflektere over hvordan det gikk. Snakk om hvordan grensesettingen rundt kyssing fungerte, og om det påvirket hvordan dere følte dere underveis. Dette kan gi nyttig innsikt for fremtidige møter.

Å vurdere om kyssing er ok med en ny partner i intime øyeblikk, berører dyptgående spørsmål om grenser, tillit, og hva intimitet betyr for dere. Det er viktig å være oppmerksomme på og respektere hverandres følelser og grenser. Husk at kommunikasjon alltid er nøkkelen til en positiv opplevelse for alle involverte.

Les mer om trekantsex og relasjoner her.

Forfatterprofil

Stian Ervik Olsen
Stian er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Han skriver under pseudonym.