Hopp til innholdet

Trekantsex: Når og hvordan man avslutter seansen

Å invitere en ekstra person inn i de intime stundene kan være en spennende, men også utfordrende, opplevelse for et par. Selv med grundig planlegging og åpen dialog, kan det oppstå situasjoner hvor det føles riktig å sette punktum for seansen. Det er essensielt å anerkjenne at det er helt greit å ønske en avslutning, uansett årsak. Her er noen tips til hvordan dere kan håndtere dette på en ryddig og respektfull måte.

Trekant: En mann og to damer. Avslutt trekanten på en ordentlig måte

Snakk om det før dere starter!

Det er lurt å diskutere potensielle exit-strategier før dere involverer en tredjepart. Å vite hvordan dere skal kommunisere ønsket om å stoppe, både seg imellom og med den ekstra personen, kan gjøre en potensiell avbrytelse mindre stressende.

Enighet om et klart signal

En effektiv metode er å bli enige om et entydig signal eller et kodeord som indikerer at “nå er det på tide å avslutte”. Velg et ord som er lett å huske, men som dere normalt ikke ville brukt i en seksuell kontekst, for å unngå misforståelser.

Vær tydelig, men vennlig

Skulle det bli nødvendig å avbryte, er det viktig å være direkte, men samtidig vennlig, i kommunikasjonen. Detaljerte forklaringer er ikke nødvendig på stedet. En enkel “Vi trenger en pause” eller “Dette føles ikke riktig for oss nå”, holder i massevis.

Hold hodet kaldt

Det kan føles vanskelig å avbryte, spesielt med tanke på den tredje personens følelser. Men husk på at deres egne grenser og velvære må komme først. Som regel vil den andre personen forstå; det er tross alt en del av det å utforske seksualiteten med nye partnere.

Reflekter etterpå

Når støvet har lagt seg, ta dere tid til å reflektere over hendelsen sammen. Dette er en gylden mulighet til å lære og vokse som par, ved å dele tanker og følelser rundt opplevelsen og diskutere hverandres grenser og ønsker.

Å ta steget mot å inkludere en tredjeperson i deres seksuelle forhold krever mot og tillit. Det er viktig å huske på at deres trivsel og komfort alltid bør stå i første rekke. Ved å forberede dere på hvordan en eventuell avslutning kan håndteres, legger dere grunnlaget for en trygg og givende opplevelse for alle som er involvert.

Les mer om det å ha trekantsex her.

Forfatterprofil

Stian Ervik Olsen
Stian er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Han skriver under pseudonym.