Hopp til innholdet

Skal vi bruke kondom under trekantsex?

Å tenke på å invitere en ekstra person inn i parforholdets intime sfære bringer automatisk spørsmålet om kondombruk til overflaten. Dette dreier seg ikke kun om hva vi foretrekker personlig, men tar også for seg viktige sider ved seksuell helse og trygghet. La oss snakke litt om hvorfor kondom kan være lurt, hva det gjør med opplevelsen, og hvordan vi best snakker om det.

Used condom on table

Helse først

Hovedgrunnen til at vi bør vurdere kondom, enten det er snakk om en trekant eller andre former for sex, er jo for å beskytte oss mot kjønnssykdommer og unngå uønsket graviditet. Selv om du og partneren din er sikre på deres egen helse, introduserer en ny person alltid et element av usikkerhet. Kondomer er en enkel og effektiv måte å minske denne risikoen, slik at alle kan nyte øyeblikket uten bekymringer.

Preferanser og komfort

Selv om sikkerhet kommer først, er det klart at følelser rundt kondombruk varierer. Noen setter pris på den ekstra nærheten ubeskyttet sex gir, mens andre føler seg tryggere med kondom. Det er viktig at alle snakker åpent om sine grenser og ønsker. Denne praten må vi ta før vi tar steget fullt ut, slik at vi unngår ubehagelige overraskelser.

Å ta opp kondombruk kan føles litt kleint, men det er en viktig prat å ha. Nøkkelen her er å være åpen og unngå å dømme. Målet er at alle skal føle seg trygge og ha en god opplevelse. Ved å invitere til en ærlig samtale, kan alle parter føle seg sett og respektert, noe som bidrar til et tryggere og mer avslappet samvær.

I utgangspunktet anbefales det alltid å bruke kondom når man har sex med noen andre enn fast partner. I virkeligheten er det ikke alltid slik at det blir brukt likevel. Husk å teste dere etterpå, hvis dere velger å utelate kondom.

Å være forberedt

Å ha kondomer lett tilgjengelig er en del av forberedelsene. Det kan være lurt å snakke om og bli enige om hvilken type kondom som skal brukes. Dette inkluderer å tenke på materialtype for de med latexallergi, og om vi skal bruke glidemiddel. Å være forberedt fjerner stress og gjør overgangen til den intime delen av kvelden mye lettere.

Respekter grenser

Å respektere den avtalen vi kommer frem til om kondombruk er utrolig viktig. Dette handler om å vise respekt for hverandres helse og velvære. Hvis noen føler seg ukomfortable med planen, er det viktig å ta opp dette og justere etter behov.

Å introdusere en ny person i det seksuelle forholdet krever god planlegging, spesielt når det gjelder beskyttelse. Ved å sette helse først, snakke åpent og respektere hverandres ønsker, kan alle nyte en trygg og tilfredsstillende opplevelse.

Tilpasninger underveis?

Selv med en god plan kan ting endre seg. Hvis kondomet for eksempel går i stykker, eller noen føler seg mindre komfortabel med situasjonen enn antatt, er det viktig å ha en plan for slike situasjoner. Dette inkluderer å kunne stoppe opp og diskutere hva vi gjør videre for å bevare følelsen av trygghet og respekt.

Hvis du vil lese flere artikler om trekantsex kan du gjøre det her.

Forfatterprofil

Stian Ervik Olsen
Stian er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Han skriver under pseudonym.