Hopp til innholdet

Hjemmekos eller hotellglamour?

Når tanken på å invitere en tredjeperson inn i forholdet begynner å krible, står mange par overfor et klassisk dilemma: Skal denne nye seksuelle utforskingen skje i tryggheten av eget hjem, eller er det kanskje bedre å ta turen til et hotell? La oss ta en gjennomgang av dette, med et blikk som er godt plantet i norsk virkelighet.

Rot på gulvet fordi noen har tatt av seg klærne for å ha trekantsex

Å velge det trygge hjemmet:

 • Den kjente sofakroken: Det er noe eget med å være hjemme. Du er på din egen banehalvdel, omgitt av dine egne ting, noe som naturlig nok kan virke beroligende. Dette er ikke minst verdifullt hvis hele situasjonen er ny og kanskje litt skremmende.
 • Vennlig mot lommeboken: Å slippe unna med ikke å måtte betale for et hotellrom er selvfølgelig en bonus. Dersom dette er noe dere tenker å gjøre til en vane, vil definitivt hjemmealternativet være snillere mot sparekontoen.
 • Alt man trenger, rett ved hånden: Enten det er snakk om den lille ekstra som ligger gjemt i nattbordsskuffen eller favorittsjampoen på badet – hjemme har man tilgang til alt.

Men, alt er ikke perfekt:

 • Privatliv kontra åpen dør: Det å åpne hjemmet sitt for en tredjeperson krever en solid dose tillit. Og skulle ting ikke utarte seg helt som planlagt, kan det være en utfordring å håndtere en klosset exit.
 • Rengjøringsdugnad venter: Det er den mindre glamorøse delen av kvelden. Når gjesten har forlatt, står man igjen med ryddejobben.

Hva med å gå for hotell da?

 • Friheten ved anonymitet: På et hotell kan man nyte godt av å være litt anonyme, et lite fristed hvor hverdagen er satt på pause.
 • Ingen forpliktelser: Det å møtes på et nøytralt sted kan bidra til å senke skuldrene og skape en mer avslappet stemning. Og det er noe befriende ved tanken på at man enkelt kan gå hver til sitt, uten en tanke på rydding og vasking.
 • Bekymringsløs avreise: Når dere er ferdige, er det bare å trekke døren igjen bak seg og overlate resten til hotellets ansatte.

Men det er ikke bare fryd og gammen:

 • Utgifter på løpende bånd: Hotellopphold koster penger, noe som kan sette en demper på både spontanitet og hyppighet.
 • Mangler den personlige varmen: Noen ganger kan et hotellrom føles litt for upersonlig og kaldt for en intim opplevelse.
 • Forberedelsene tar tid: Det å finne det perfekte rommet, bestille i god tid, og alt det praktiske – det legger til et ekstra lag med forberedelser som ikke alle setter pris på.

Sikkerhet først, uansett arena

Enten valget faller på hjemmebane eller et hotellrom, er det viktig å ikke overse sikkerheten. Å ha klare grenser, en felles forståelse for hverandres behov, og en konkret plan for hvordan man skal håndtere eventuelle ubehagelige situasjoner, er essensielt for en trygg og positiv opplevelse.

Så hva blir konklusjonen?

Det hele avhenger av hva som føles riktig for dere. Det finnes ingen universell oppskrift her. Det viktigste er å ha en åpen og ærlig dialog i forkant, slik at alle parter føler seg ivaretatt og trygge. Husk at god kommunikasjon og respekt for hverandres grenser er grunnlaget for en vellykket og opphissende opplevelse, enten det er hjemme eller borte.

Les mer om det å ha trekantsex.

Forfatterprofil

Stian Ervik Olsen
Stian er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Han skriver under pseudonym.