Hopp til innholdet

Uventede situasjoner under trekantsex

Når vi utforsker intimitet med noen ekstra med på laget, spesielt i situasjoner hvor grensene kan bli utfordret, er det essensielt å ha en plan for hvordan man takler det uventede. Her er noen tanker rundt hvordan man kan håndtere situasjoner som kan oppstå når ting ikke går helt som planlagt.

Håndtere uventede sexopplevelser: Naken mann og dame sitter ved sengen og kommuniserer dårlig

Snakk om grenser på forhånd

Det aller viktigste er å være bevisst på egne grenser og kunne formidle dem tydelig. Om noe skulle skje som får deg til å føle deg ukomfortabel, er det viktig å si ifra med en gang. Dette kan gjøres på en måte som ivaretar stemningen, og klarer opp i eventuelle misforståelser uten å skape dårlig stemning.

Skap trygghet for alle tre

Trygghet handler ikke bare om de fysiske grensene, men også om å føle seg psykologisk trygg med de man er sammen med. Det handler om å bygge et miljø hvor alle føler at de blir hørt og respektert. Å ha en samtale om forventninger og grenser før man setter i gang, kan bidra til at alle føler seg mer på samme bølgelengde.

Vær åpen for endringer

Det er viktig å huske på at seksuelle møter ofte er dynamiske. Det som føles ok i ett øyeblikk, kan forandre seg. Det krever fleksibilitet og forståelse fra alle involverte. Å ta hensyn til og justere etter hverandres komfortnivå uten å skape dårlig stemning, er nøkkelen her.

Ta hverandres følelser på alvor

Hvis noen opplever at en grense blir krysset, kan det vekke sterke reaksjoner. Disse følelsene fortjener å bli møtt med forståelse og empati. Å anerkjenne og snakke om disse følelsene kan hjelpe alle gjennom situasjonen på en måte som styrker både relasjonene og den seksuelle opplevelsen.

Snakk om det etterpå. Sammen.

Når alt er over, kan det være nyttig å sette seg ned og snakke gjennom hva som skjedde. Dette gir rom for læring, og kan styrke forståelsen for hverandres grenser for fremtiden. En åpen og ærlig prat om hva som fungerte, og hva som ikke gjorde det, kan gjøre neste gang enda bedre.

Les mer om det å gjennomføre en trekant.

Forfatterprofil

Stian Ervik Olsen
Stian er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Han skriver under pseudonym.