Hopp til innholdet

Hvordan føles det å ta på en fitte?

Hvordan føles det å ta på en fitte? Illustrert med en blodappelsin kuttet i to, og to fingre som føres inn i kjernen dens. Ser ut som et kvinnes vagina

Berøring av en fitte kan være en av de mest intime og pirrende opplevelsene man kan ha. Enten man er eieren av den, eller bare har fått lov til å komme på besøk. Det er en ting som unge menn fantaserer og og lurer på, helt frem til dagen kommer da man får oppleve det selv. Hvordan det faktisk føles å ta på en fitte kan være vanskelig å beskrive på en måte som gir mening, men jeg vil her gjøre et anstendig forsøk:

Slik føles det å ta på en fitte

Når du først tar på en fitte, er det første du vil legge merke til den unike kombinasjonen av mykhet og fuktighet. Det er en distinkt følelse som ikke helt kan sammenlignes med noe annet. Overflaten er glatt, ofte sammenlignet med det indre av en munn, men varmere og mer elastisk. Dette er ikke overraskende gitt at begge er kledd i slimhinner, men det er en varme og et “nærvær” i en fitte som gjør opplevelsen mer intens.

[Les mer om fitte!]

Konsistensen kan variere fra silkeaktig glatt til en mer teksturert følelse, avhengig av individuelle, kroppslige forskjeller ,og hvor i menstruasjonssyklusen kvinnen er. Ved seksuell opphisselse vil blodgjennomstrømningen øke. Det fører til at vevet svulmer opp og blir enda mykere, nesten puteaktig. Dette er naturens måte å forberede kroppen for penetrasjon, ved å gjøre vevet mer mottakelig for berøring og trykk.

Når du beveger fingrene nærmere inngangen, kan du føle en økning i fuktighet. Dette er vaginal smøring, en naturlig prosess som skjer når en kvinne er seksuelt opphisset. Smøringen er ikke bare et tegn på fysisk opphisselse, men faktisk også en nødvendighet for komfortabel seksuell aktivitet. Denne fuktigheten gjør at berøringen føles glatt, og reduserer friksjonen slik at berøringen kan bli mer intens uten ubehag.

Inne i skjeden vil du merke at veggene er riflete, med en tekstur som kan minne om mykt fløyel presset tett sammen. Disse veggene kan klemme og gripe, spesielt når kvinnen er opphisset, og man kan kjenne en muskulær styrke og fleksibilitet. Skjeden kan endre seg i respons til berøring, bevegelse, og selvfølgelig, følelsesmessig og fysisk tilstand.

Klitoris: Bilde av en grapefrukt med piercing. Ser ut som en piercet klitoris.

Berøring av klitoris

Vi kan ikke overse klitoris – et organ hvis eneste funksjon er seksuell nytelse. Så vidt vi vet. Dette er responsknappen, med stor R. Den ligger der, ofte skjult under en hette av hud, og venter på å bli vekket. Klitoris er en ekstremt følsom del av kvinnekroppen, med tusenvis av nerveender samlet på et lite område, noe som gjør den mer sensitiv enn noen annen del av både den kvinnelige og mannlige anatomien.

Berøring av klitoris er en kunst i seg selv. Den kan variere fra en lett stryking som sender bølger av behag gjennom kroppen, til mer direkte og intens stimulering som kan føre til kraftige seksuelle responser. For veldig mange kvinner (flertallet) er stimulering av klitoris nøkkelen til seksuell tilfredsstillelse og orgasme.

Følelsen av klitoris under fingertuppene kan minne om å berøre et lite, mykt bær – det er delikat og kan være svært responsivt. Noen kvinner foretrekker at klitoris ikke blir berørt direkte, fordi direkte stimulering kan være for intenst.

Når en kvinne blir seksuelt opphisset, blir klitoris erigert, akkurat som en penis. Den blir fastere og kan bli mer fremtredende fra under klitorishetten. Ikke ulikt en brystvorte som stivner. Dette er klitoris sin måte å forberede seg på mer direkte berøring.

Variasjon

Ingen to fitter er like. De kan variere i størrelse, form og tekstur. Noen kan ha mer fremtredende indre eller ytre kjønnslepper, som kan gi en annen følelse både for den som berører og den som blir berørt.

Preferanser ved berøring

Hva slags berøring noen finner behagelig, kan variere sterkt. Noen liker forsiktig berøring, mens andre foretrekker et fastere grep. Kommunikasjon er nøkkelen her – det er viktig å gi og motta tilbakemeldinger for å sikre at opplevelsen er gjensidig tilfredsstillende.

Kort oppsummert:

Å beskrive hvordan en fitte føles er litt som å prøve å forklare smaken av en sjelden frukt til noen som aldri har smakt den. Men for å gi et generelt svar: En fitte føles varm, myk, fuktig og levende.

Artikler om kvinnens underliv

Hva lukter en vagina? Bilde av en dame som holder hendene foran underlivet sitt

Hva lukter en fitte?

Sara Elisabeth Otterviknov 4, 20234 min read

Å beskrive lukten av en fitte kan være en øvelse i både biokjemi og sensitivitet. Det er en naturlig del av menneskekroppen, og som sådan, syns jeg den fortjener respektfull…

Fikse på vagina? Bilde av dame som er til undersøkelse hos gynekolog

Fikse på underlivet?

Stian Ervik Olsennov 6, 20234 min read

Labiaplastikk er en prosedyre som har vunnet økende oppmerksomhet i det medisinske samfunnet og blant allmennheten. Det er en kirurgisk intervensjon som omformer eller reduserer størrelsen på de indre eller…

Tørr fitte: Det fins mange årsaker og tilnærminger til et tørt underliv

Tørr fitte?

Stian Ervik Olsennov 6, 20236 min read

Vaginal tørrhet er en tilstand som kan påvirke kvinner i alle aldre, men er spesielt vanlig etter overgangsalderen. Det er kjennetegnet ved en mangel på naturlig fuktighet i skjeden, noe…

Hårete fitte: Hår stikker ut fra trusa

Hårete, barbert eller frisert fitte?

Sara Elisabeth Otterviknov 5, 20237 min read

Innledning I jungelen av livets store spørsmål, “To be or not to be?”, “Hva kom først, høna eller egget?”, finner vi også det brennende dilemmaet som har fått både menn…

Forfatterprofil

Stian Ervik Olsen
Stian er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Han skriver under pseudonym.
Seneste artikler
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial