Hopp til innholdet

“Fiffi”, “Muslingen”, eller “Kjærlighetsgrotten”? – Navnefest for fitta

Fitte: sjokolade på rosa bakgrunn som ser ut som en vagina.

I Norge, hvor fjorder og fjell står støtt i navnetradisjonene, kan fins det et landskap som ikke bør glemmes – det frodige, mystiske og ofte uutforskede terrenget mellom beina til kvinner. Ja, vi snakker om fitta. Og nei, dette er ikke en ny vri på geografitimen, men en invitasjon til å bli litt bedre kjent med din egen “Sørlandsperle” eller “Nordnorsk Fjord”.
[Les mer her: Alt om fitta!]

Hvorfor skulle “Tuppen” trenge et navn?

Det er noe eget med nordmenn og navn. Vi døper båter, hytter og til og med våre ullundertøy. Så hvorfor ikke gi litt kjærlighet til den delen av kroppen som er kilde til så mye glede? Det kan være en måte å knytte bånd, å vise kjærlighet og ikke minst, å ha det litt gøy med et tema som ofte er pakket inn i alvor og flauhet.

Fra “Snella” til “Vikinghavn” – et navneunivers

Når det kommer til å velge et navn, er det som med å navngi en stjerne – mulighetene er uendelige. Noen foretrekker det søte og kjærlige, som “Koseknappen” eller “Snusken”. Andre kan velge navn som reflekterer styrke og historie, som “Skjoldmøya” eller “Valhallavokteren”. Og for de som liker det litt mer direkte, kan “Fru Fuktig” eller “Vålandsdalen” være midt i blinken.

Snakk om “Gullporten” med et glimt i øyet

Å ha et navn på lur kan faktisk gjøre det lettere å snakke om sex og nytelse. Det er noe med å kunne si, “Rosa trenger litt ekstra oppvarming i dag,” som gjør samtalen lettere og mer tilgjengelig. Det kan være en måte å uttrykke ønsker på uten å måtte gå veien via tung og klønete seksualundervisning.

Hva sier ekspertene om å gi navn til kjønnsorganet?

Selv om det kanskje ikke fins noen vitenskapelig studie på effekten av å navngi fitta, er det en generell konsensus blant sexologer at alt som får folk til å føle seg mer avslappet og positivt innstilt til sin egen seksualitet, er bra. Det er en del av det å eie sin egen seksualitet, å kunne le av den, og ikke minst, å kunne nyte den fullt ut.

Det perfekte navnet

Det er ingen fasit for hvordan man velger det perfekte navnet til høna. Noen finner inspirasjon i naturen, andre i litteraturen. Kanskje “Huldra” passer for den mystiske, eller “Mjøsa” for den dype og uforutsigbare. Det kan være en morsom øvelse å sette seg ned med en vennegjeng og brainstorme – hvem vet hva slags kreative perler som kan dukke opp etter et par runder med “navne-pong”.

“Grotten” som metafor for kropp og sinn

Navnet kan også fungere som en metafor for hvordan man ser på sin egen kropp og seksualitet. En “Grotte” kan være et sted for utforskning og eventyr, mens “Kilden” kan symbolisere liv og fornyelse. Dette kan være en måte å integrere seksualiteten i et større bilde av hvem man er som person.

“Livets kilde” – en feiring av nytelse

Til syvende og sist er det å gi fitta et navn en feiring av nytelse og livsglede. Det er en måte å omfavne og ære den delen av kroppen som er kilde til så mye som er godt. Og i en tid hvor vi stadig søker etter måter å være mer til stede i våre egne liv, kan kanskje et lite navn være en nøkkel til en større verden av selvforståelse og glede.

“Fruen” i hverdagslivet

Det er ikke uvanlig at det å gi navn til fitta blir en del av hverdagsspråket. Det kan være en spøkefull kommentar blant venner eller et kjærlig kallenavn i et parforhold. Det kan også være en måte å normalisere og ta eierskap over egen seksualitet på, ved å gi det en plass i dagliglivet.

Navnet som et verktøy

For noen kan det å gi fitta et navn være et skritt på veien mot større selvaksept. Det kan være en måte å forsones med og feire deler av kroppen som samfunnet ofte har lært oss å skjule eller være flau over. Ved å gi det et navn, kan det bli lettere å forholde seg til og snakke om.

Noen ord til

Så her står vi da, midt i det norske naturlandskapet av personlig nytelse og selvkjærlighet, med muligheten til å gi et navn til et av livets store underverker. Kanskje blir det “Nordlyset” for den som lyser opp mørke netter, eller “Midnattssolen” for den som aldri sover. Valget er ditt, og mulighetene er like mangfoldige som det norske dialektlandskapet.

Å gi fitta et navn er mer enn bare en morsom kuriositet; det er en handling av kjærlighet og humor, en invitasjon til dialog og en brobygger til bedre seksuell forståelse. Det er et personlig valg med humor og varme, en feiring av det unike ved hver enkelt “Fjordblomst” eller “Ørkenrose”. Gi din “Fjellbekk” eller “Skogstjerne” det navnet som får deg til å smile, som inspirerer deg, og som gjør at du føler deg hjemme. For i den norske ånden av oppdagelse og eventyr, er det alltid rom for å utforske, feire og elske hver eneste del av det som gjør oss til dem vi er – fra de majestetiske fjelltoppene til de mest intime daler.

Artikler om kvinnens underliv

Hvordan føles det å ta på en fitte? Illustrert med en blodappelsin kuttet i to, og to fingre som føres inn i kjernen dens. Ser ut som et kvinnes vagina

Hvordan føles det å ta på en fitte?

Stian Ervik Olsennov 5, 20234 min read

Berøring av en fitte kan være en av de mest…

Hva smaker en fitte? Ikke papaya. Men bildet viser en dame som slikker en papaya, ligner litt på å slikke en vagina.

Hva smaker fitte?

Stian Ervik Olsennov 5, 20233 min read

Hva smaker fitte? Smaker alle likt? Og kan vi påvirke…

Tørr fitte: Det fins mange årsaker og tilnærminger til et tørt underliv

Tørr fitte?

Stian Ervik Olsennov 6, 20236 min read

Vaginal tørrhet er en tilstand som kan påvirke kvinner i…

Hårete fitte: Hår stikker ut fra trusa

Hårete, barbert eller frisert fitte?

Sara Elisabeth Otterviknov 5, 20237 min read

Innledning I jungelen av livets store spørsmål, “To be or…

Forfatterprofil

Sara Elisabeth Ottervik
Sara Elisabeth Ottervik
Sara er en av snakkomsex.no sine forfattere og bidragsytere. Hun skriver under pseudonym.